‘Gezicht op de Gracht’

De Amsterdamse grachtengordel. Drie grachten in de vorm van een halve maan die de stad zijn wereldfaam bezorgden. De steile bruggetjes, de herenhuizen en idyllische dwarskanalen. Het is in de loop van de tijd veelvuldig in beeld gebracht, maar zelden kregen we een inkijkje in het dagelijks leven van de grachtenbewoners zelf. Gek eigenlijk, want de grachten zijn al sinds 1613 bewoond.

In de fotoserie “Gezicht op de Gracht” duiken fotografen Janus van den Eijnden, Tom Lievense en journalist Jeff Pinkster in de levens van hedendaagse grachtenbewoners. We maken kennis met bewoners die al decennia op de grachten wonen, ontmoeten studenten die hun geluk niet opkunnen, treffen kunstenaars in hun ateliers en zien jonge werknemers die net in hun eerste appartement trekken.

Voor de fotoserie worden bewoners van de grachtengordel geportretteerd en geïnterviewd. Wie zijn zij? Hoe kijken zij tegen hun grachten aan? Hoe zijn ze daar terechtgekomen? En wat maakt de grachtengordel volgens hen de grachtengordel?

Voor dit nieuwe project zijn we op zoek naar grachtenbewoners die graag mee willen werken. Heeft u een bijzonder verhaal of een woning die u graag wilt laten zien? Schroom dan niet om te mailen naar: gezichtopdegracht@gmail.com of laat een reactie achter de facebookpagina:

https://www.facebook.com/gezichtopdegracht