Terug naar Den Haag

Jet Bussemaker keert terug in de Haagse politiek. Als minister van Onderw!s gaat ze proberen te doen wat ze deed als rector van de HvA: in hoog tempo onderw!svernieuwingen doorvoeren. Welke erfenis laat ze achter?

Het nieuws over de mogelijke val van het kabinet-Rutte verspreidde zich in maart van dit jaar als een lopend vuurtje door de zaal van Koninklijk Theater Carré. De door de Hogeschool van Amsterdam (HvA) georganiseerde onderwijsconferentie werd er zelfs even voor stilgelegd. Dat er zich voorlopig geen beter en mooier podium zou aandienen had Jet Bussemaker wel door. Dus vertelde ze de aanwezige docenten maar meteen zich geen zorgen te maken. ‘Ik blijf.’

Zes maanden later zijn de kaarten opnieuw geschud. Jet Bussemaker vertrekt naar Den Haag om minister van Onderwijs te worden in het kabinet-Rutte II. Zelf heeft Bussemaker het nieuws nog niet bevestigd, maar volgens Haagse ingewijden staat vast dat ze gaat. Ze keert terug op de plek die ze in 2010 als staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn & Sport verliet. Slechts anderhalf jaar lang zwaaide ze de scepter op de hogeschool. Lees verder.